Beste kinderen van Blosse,

Bert (van Ernie) wil rust brengen voor de kinderen

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het Coronavirus. Op het (Jeugd)journaal, op school en thuis. Waarschijnlijk maak je voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen worden genomen. Vorige week zijn bijvoorbeeld je sportwedstrijden niet doorgegaan en ben je misschien ook al thuis gebleven omdat je verkouden bent. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis gaan.

Vanaf vandaag ga je een tijdje helemaal niet meer naar school. Dat is tijdens een vakantie wel leuk maar nu eigenlijk niet. Want de reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken.

Misschien maak je je er zorgen om. Je vraagt je af: Wat gebeurt er allemaal en wat kan ik doen? Dat begrijpen wij. Maar weet dat er veel mensen keihard werken om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten zijn. En dat gaat ons lukken want we hebben wel vaker met elkaar moeilijke dingen overwonnen.

Wat we van jullie vragen is om elkaar niet gek te maken met berichtjes. Het helpt niet en ze kloppen ook niet altijd. Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van de minister of natuurlijk van je ouders, juf of meester.

Meesters, juffen en nog veel meer mensen werken hard om jullie vanuit thuis online te kunnen laten werken. Hier horen jullie deze week meer over en misschien heb je zelf ook een goed idee dat je met je klasgenoten, juf of meester kan delen. Bert van Sesamstraat gaat vanaf vandaag ook iedere dag een filmpje uitzenden (https://www.youtube.com/watch?v=ad-P3Tx6eEQ) en dit is vast niet het enige wat er gedaan wordt voor jullie.

Wat we ook vragen is om iets te doen voor de mensen die nu thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen en ook niet naar buiten mogen. Bel, app of mail wat vaker, maak een tekening of speel muziek. Je verzint vast wel iets leuks dat anderen blij maakt.

Je kunt tegen je vader of moeder zeggen dat bij Blosse op de website (http://www.blosse.nl/corona) de actuele informatie staat over de kinderopvang en het basisonderwijs van Blosse. Dan zijn ze altijd op de hoogte van wat er speelt!

Het is echt niet leuk maar somber en bezorgd blijven heeft geen zin, we maken er met elkaar het beste van!

 

Jeroen Spanbroek, Jeanette de Jong en Adrie Groot, het college van Bestuur van Blosse

 

(Bron: Brief van burgemeester Koen Schuiling van Groningen, vrij vertaald voor Blosse)

Berg radio oranje Berg radio oranje