Nieuwe coronarichtlijnen voor kinderen

Kinderen van 0-12 jaar met milde klachten mogen naar opvang en school

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag 18 september, zetten we de consequenties voor onze organisatie even op een rijtje.

 

Er zijn veranderingen in de coronarichtlijnen.

•            0-12 kinderen met milde klachten mogen naar opvang en school

Dit vinden wij een goede ontwikkeling omdat:

Onderwijsproces hiervan minder verstoringen ondervindt. Dit komt ook het groepsproces in de klas en BSO ten goede.

De variatie tussen fysiek onderwijs en werk meegeven aan de kinderen minimaliseert

Het geeft duidelijkheid voor kinderen en de ouders.

De kans dat er nu een kind met een coronabesmetting in de groep zou kunnen zitten, achten wij vrij klein. Uit onderzoek is gebleken dat het vindpercentage coronabesmettingen 1,3% is bij kinderen van 0-6 jaar en 0,7% bij kinderen van 6-12 jaar. De maandenlange ervaring die we hebben, ook binnen Blosse, maakt dat we zien dat er geen enorme uitbraken zijn geweest, ondanks de aanwezigheid van kinderen op school, op de opvang en van het voorjaar in de noodopvang.

Wel weren we kinderen uit de groep die de volgende symptomen hebben: koorts (boven de 38 graden) en benauwd en hoesten. Dit zijn de duidelijke coronasymptomen en deze kinderen hebben we liever niet in de groep. Bovendien is een kind dan ook echt ziek, dus kan deze beter thuis uitzieken.  

•            Groepen tot 50 in de risicogebieden

Onze regio valt in Noord-Holland-Noord en is (nog) geen risicogebied. Als Blosse lijkt het ons verstandig om ons wel aan de maximale groepsgrootte van 50 personen te houden. In een kindcentrum zijn er al snel meer dan 50 personen aanwezig, maar kinderen onder de 12 jaar hoeven we daar niet toe te rekenen. En dat betekent dat onze kindcentra gewoon open kunnen blijven.

 

Voorrangsregeling testen voor onderwijzend personeel

De voorrangsregeling voor onderwijzend personeel is sinds vandaag van kracht. We hopen dat met deze voorrangsregeling de leerkrachten die milde klachten hebben, ook daadwerkelijk snel getest kunnen worden, waardoor de kinderen zo min mogelijk wisselende leerkrachten in de groep zullen hebben.

 

corona virus corona virus